flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посіяв Іван мак …

17 липня 2020, 11:44

           16 липня 2020 року суддею Березанського районного суду  Миколаївської області Гапоненко Н.О. розглянуто обвинувальний акт щодо вчинення  громадянином Б. кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.310 КК України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин) .

         Відповідно до викладених у обвинувальному акті встановлених органом досудового розслідування обставин, які не оспорювалися учасниками судового провадження, судом визнано доведеним, що Б. на початку березня 2020 року,  умисно, без дозволу компетентних органів та ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності, пов’язаних з вирощуванням наркотичного засобу - снотворного маку, посіяв насіння снотворного маку на території свого домоволодіння в с.Анатолівка Березанського району Миколаївської області та доглядав за посівами рослин снотворного маку в кількості 332 кущі, з метою  виготовлення наркотичних засобів для вживання у власних потребах.

             При призначенні покарання судом враховано  характер і ступінь суспільної небезпечності кримінального правопорушення, яке відноситься до кримінальних проступків, дані про особу обвинуваченого, повне визнання вини та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення ,  участі  в  АТО.

                Вироком суду Б.  визнано  винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.310 КК України, та призначено покарання у виді штрафу у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що на час ухвалення вироку складає 1700 гривень.

 

                Прес-секретар суду