flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зборами суддів Миколаївського апеляційного суду прийнято рішення про недоцільність проведення судових засідань в режимі відеоконференції з використанням "Skype" та "Zoom"

15 квітня 2020, 14:19

 

            Наразі широкого обговорення набуло питання щодо доречності проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме програмного забезпечення для відеоконференцій "Skype" (розробник Macrosoft, розташовується в США, м. Редмонд, штат Вашингтон) та "Zoom" (розробник WebEx, розташовується в США, м. Сан-Хосе, штат Каліфорнія).

             Однак, вказані новели можуть призвести до порушення пункту 5 статті 6 Закону України «Про захист персональних даних» відповідно до якого обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей, визначених за згодою суб’єкта персональних даних, або у випадках, передбачених законами України, у порядку, встановленому законодавством.

           Отже, через відсутність відповідного захисту персональних даних користувачів зазначених платформ, 13.04.2020 року зборами суддів Миколаївського апеляційного суду прийнято рішення про недоцільність проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме за допомогою сервісів для відеочату "Skype" та "Zoom з підстав зазначених вище.

            Крім того, повідомляємо, що відповідно до «Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв’язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду», який затверджено наказом ДСА України № 169 від 08.04.2020 року, програмним забезпеченням для проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку обрано систему «EasyCon». Тестування програмного та технічного забезпечення розпочато 13 квітня 2020 року.

            Про готовність суду для проведення відеоконференцій з використанням системи «EasyCon» буде повідомлено пізніше.

 

 Джерело