flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Здійснення судочинства Березанським районним судом Миколаївської області

24 липня 2019, 16:57

        24.07.2019 року Березанським районним судом Миколаївської області розглянуто  справу про адміністративне правопорушення, передбачене  ст.124 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення   правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна.

         За змістом протоколу про адміністративне правопорушення, водія М. притягнуто до адміністративної відповідальності за  порушення вимог п.15.12 Правил дорожнього руху України,  за якими  водій не повинен залишати транспортний засіб, не вживши всіх заходів, щоб не допустити його самовільного руху, проникнення до нього і (або) незаконного заволодіння ним. Відповідно  протоколу про адміністративне правопорушення,  22 липня 2019 року о 09.30 год. в с.Коблеве Березанського району Миколаївської області, вул. Курортна, 26, М. водій транспортного засобу «VOLKSWAGEN MULTIVAN»  не вжив всіх заходів недопущення самовільного руху транспортного засобу, чим причинив механічні пошкодження транспортному засобу «MAZDA СХ - 5», внаслідок чого транспортні засоби отримали механічні пошкодження   .

        З пояснень водія М встановлено  , що пошкодження транспортного засобу «MAZDA СХ - 5»  були завдані не в результаті самовільного руху транспортного засобу «VOLKSWAGEN MULTIVAN», як зазначено у протоколі від 22 липня 2019 року, а відчиненими дверями  автомобіля «VOLKSWAGEN MULTIVAN» при його відкочуванні водієм  з проїзної частини.

        Наявність обставин, які б свідчили про самовільний рух транспортного засобу «VOLKSWAGEN MULTIVAN»,  та невжиття водієм М. заходів щодо його недопущення, будь-якими доказами не підтверджено.

         Суд позбавлений можливості вийти за межі протоколу про адміністративне правопорушення.

        За результатами розгляду    провадження у справі про притягнення громадянина М. до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого  ст.124 КУпАП, закрито у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення .

 

       Прес-секретар суду