flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи про встановлення факту недостовірності (неправдивості) інформації та її спростування

10 квітня 2024, 13:32

В Березанському районному суді Миколаївської області
перебувають на розгляді справи
про встановлення факту недостовірності (неправдивості) інформації
та її спростування

З початку 2024 року до Березанського районного суду Миколаївської області надійшли на розгляд три заяви про встановлення факту недостовірності (неправдивості) інформації та її спростування.
Так, 05.01.2024 року до суду надійшла заява від Комунальне підприємство «Березань» Березанської селищної ради в особі директора Курічука Аркадія Володимировича про встановлення факту недостовірності (неправдивості) інформації та її спростування, у якій заявник просить встановити факт недостовірності (неправдивості) та спростувати інформацію поширену в мережі Інтернет.

Автоматизованою системою документообігу суду визначено головуючого у справі – суддю Тавлуя Валерія Васильовича.
Судове засідання призначено на 01 травня 2024 року.

02.02.2024 року до суду надійшла заява від Березанської селищної ради з посиланням на те, що протягом 2022-2023 років керівництво селищної ради зазнає неправомірних нападів з боку чітко визначеного кола осіб, що полягає у розповсюджені в соціальних мережах неправдивої інформації, яка може розцінюватися як ведення інформаційної війни у бік керівництва селищної ради, у якій заявник просить встановити юридичний факт недостовірності (неправдивості) та спростувати інформацію поширену в мережі Інтернет.

Автоматизованою системою документообігу суду визначено головуючого у справі – суддю Гапоненко Наталію Олександрівну.
Судове засідання призначено на 18 вересня 2024 року.

29.02.2024 року до суду надійшла заява від мешканки Березанської громади Т. про те, що з 2022 року вона та керівництво селищної ради зазнає неправомірних нападів з боку чітко визначеного кола осіб, що полягає у розповсюджені в соціальних мережах неправдивої інформації, яка може розцінюватися як ведення інформаційної війни у бік керівництва селищної ради, у якій заявник просить встановити юридичний факт недостовірності (неправдивості) та спростувати інформацію поширену в мережі Інтернет.

Автоматизованою системою документообігу суду визначено головуючого у справі – суддю Гапоненко Наталію Олександрівну.
Судове засідання призначено на 18 вересня 2024 року.