flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

АНАЛІЗ стану роботи Березанського районного суду щодо впровадження SMS-повідомлень в 2013 році

14 січня 2014, 15:03

                                                                     АНАЛІЗ
                                        стану роботи Березанського районного суду
                                            щодо впровадження SMS-повідомлень  
                                                                 в 2013 році

  Наказом Державної судової адміністрації України від 20.09.2013 р. № 119 запроваджено проект щодо надсилання судами учасникам судового процесу (кримінального провадження) текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень в місцевих та апеляційних загальних судах з 01 жовтня 2013 року відповідно до Порядку надсилання учасникам судового процесу (кримінального провадження) текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 01.06.2013 № 73. У зв’язку з чим учасники судового процесу мають можливість отримувати судові повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлень. Для цього необхідно подати до суду відповідну заявку по конкретній справі. 

  Також, відповідно до Тимчасового регламенту обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 07 вересня 2012 року № 105, з 17 червня 2013 року розпочато реалізацію проекту щодо надсилання судом електронних документів учасникам судового процесу (кримінального провадження).

  Від початку впровадження проекту в Березанському районному суді :

Кількість надісланих SMS-повідомлень ……………………..………………… 69 ……….
Кількість надісланих повідомлень елетронною поштою …………………….... 3 ……….

 При подачі позовної заяви, працівник канцелярії суду роз’яснює порядок оформлення заявки на отримання повісток у вигляді SMS-повідомлень та отримання процесуальних документів електронною поштою. Однак, велика кількість позовних заяв надходять до суду через відділення зв’язку і суд не має можливості роз’яснити порядок оформлення заявки . Відсутність належної правової обізнаності громадян, низький рівень правової культури відвідувачів іноді не дає можливості належно роз’яснити їм впровадження будь - яких законодавчих новел .

  Таким чином, робота суду, щодо впровадження SMS-повідомлень здійснюється на належному рівні.

  Враховуючи викладене, вважаю за необхідне обговорити результати роботи щодо впровадження SMS-повідомлень у 2013 році на оперативній нараді працівників Березанського районного суду .




Голова Березанського районного суду
Миколаївської області А.В.Дорошенко