flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

А Н А Л І З стану роботи із зверненнями громадян в Березанському районному суді за 2015 рік

28 січня 2016, 15:54
А Н А Л І З
 
стану роботи із зверненнями громадян в Березанському районному суді
за  2015 рік
 
 
Протягом  2015 року робота із зверненнями громадян проводилась Березанським районним судом відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» від 07.02.2008 року № 109/2008, Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації», затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 року № 348, рекомендацій ТУ ДСА в Миколаївській області.
 
         До Березанського районного суду Миколаївської області у 2015 році надійшло 3 звернення із них :
         - 27.01.2015 р.  від громадянки Фуголь (Зощак) Р.Ю. надійшла скарга на неналежну організацію роботи суду ( вчинену тяганину та бездіяльність,щодо невидачі ухвали про витребування доказів по цивільній справі)    .
 28.01.2015 р. за результатами розгляду скарги  громадянки Фуголь (Зощак) Р.Ю   надані відповідні роз"яснення з посиланням на законодавство, яким регулюються поставлені питання ;
         - 28.01.2015 р. від представника ТОВ агентство Медіус Плюс Філевського  Р. М . надійшла скарга на дії секретаря судового засідання Шемякіної К.І.  
            30.01.2015 р. наказом керівника апарату Березанського районного суду призначено службове рослідування .
             04.03.2015 р. Філевському Р.М. направлено повідомлення про закриття службового розслідування в зв’язку з тим, що секретар судового засідання Шемякіна К.І. звільнилася з займаної посади ;
          - 29.01.2015 р. від громадян Мельниченко В.М. та Мельниченко М.М. надійшла заява про надання розяснення щодо розподілу позовної заяви за позовом Бурої Ю.В. та заявленого відводу головуючій у справі . Скарга визнана необґрунтованою, заявникам надано розяснення .
                       
За аналогічний період 2014 р. надійшло 1 звернення. Таким чином у порівнянні з минулим періодом 2014 року кількість звернень громадян у 2015 р.   зросла у три рази .
 
             Всі вимоги по веденню реєстраційно-контрольних карток по зверненню громадян, привласненню індексу зверненню виконуються повністю як і вимоги по оформленню провадження за скаргами, дотримання термінів розгляду та дачі відповіді на звернення громадян .
                  
            На оперативних нарадах звертається увага всіх працівників на необхідність дотримання правил трудової дисципліни при виконанні своїх службових обов’язків, при цьому наголошується на необхідності ввічливого спілкування з відвідувачами; на нарадах суддів звертається увага на необхідність вжиття додаткових заходів щодо виключення тяганини при розгляді справ, недопущення інших процесуальних порушень при розгляді кримінальних та цивільних справ, обмеження спілкування суддів з учасниками судового розгляду поза межами судового засідання;
 
    З проведеного аналізу звернень громадян, та питань, які порушуються громадянами у зверненнях, вбачається, що надходження звернень зумовлене неналежним матеріальним забезпеченням суду - відсутністю поштових знаків, що унеможливило своєчасне направлення стороні справи ухвали суду ( скарга Фуголь (Зощак) Р.Ю.), неналежне виконання службових обов’язків секретарем судового засідання ( скарга Філевського Р.М.)  та необізнаністю громадян із процесуальним законодавством України ( заява Мельниченко В.М. та Мельниченко М.М.).
        
              Враховуючи викладене, вважаю за необхідне обговорити результати роботи із зверненнями громадян у 2015 році на оперативній нараді працівників Березанського районного суду .
 
 
 
 
 
 В. о. голови Березанського районного суду                     
 Миколаївської області                                                                                                                   Н.О.Гапоненко