flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

АНАЛІЗ стану роботи по зверненням громадян 2014 р.

13 січня 2015, 13:00

А Н А Л І З

 

стану  роботи із зверненнями громадян в Березанському районному суді

за 2014 рік

 

 

Протягом 2014 року робота із зверненнями громадян проводилась Березанським районним судом відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» від 7.02.2008 року №109/2008, Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації», затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 року №348, рекомендацій ТУ ДСА в Миколаївській  області.

 До Березанського районного суду Миколаївської області на протязі 2014 року надійшла 1 заява від громадянки Лежанської О.В. на неналежну організацію роботи суду під час  розгляду клопотань і скарг Рощина Ростислава Олександровича, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК.

 За результатами розгляду  заяви громадянці Лежанській О.В. (законному представнику Рощина Р.О. підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК )  надані відповідні роз"яснення з посиланням на законодавство, яким регулюються поставлені питання .

За аналогічний період  2013 р. надійшло 1 звернення. Таким чином у порівнянні з минулим періодом 2013 року кількість звернень громадян  у  2014 р. не зросла .

Заява  відповідно до вимог законодавства  зареєстрована в журналі реєстрації пропозицій, заяв і скарг  громадян з присвоєнням реєстраційного індексу.

               Всі вимоги по веденню реєстраційно-контрольних карток по зверненню громадян, привласненню індексу зверненню виконуються повністю як і вимоги по оформленню провадження за скаргами, дотримання термінів розгляду та дачі  відповіді на звернення громадян .

              Відповідно до графіка  здійснюється прийом громадян головою суду що-понеділка з 9.00 год. до 17.00 год. та керівником  апарату суду щовівторка   з 9.00 год. до 16.00 год.

              Особливо приділяється увага особистому прийому в судах ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної Війни, Героїв Радянського Союзу та іншим льготним категоріям громадян.

    З проведеного аналізу звернень громадян, та питань, які порушуються громадянами у зверненнях, вбачається, що надходження звернень зумовлене необізнаністю громадян із матеріальним та процесуальним законодавством України.

               Таким чином, робота із зверненнями громадян в Березанському  районному суді здійснюється на належному рівні, відповідно до вимог чинного законодавства, з урахуванням роз’яснень, аналізів і рекомендацій ДСА України та ТУ ДСА в  Миколаївській  області.

                Враховуючи викладене, вважаю за необхідне обговорити результати роботи із зверненнями громадян у 2014  році на оперативній нараді працівників Березанського районного суду .

 

 

 Голова Березанського районного суду                      

 Миколаївської області                         

                                                                                                                             А.В. Дорошенко