flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

АНАЛІЗ по смс за 2014 р

13 січня 2015, 12:59

АНАЛІЗ

стану роботи Березанського районного суду

щодо впровадження SMS- повідомлень

в  2014 році

 

                         Наказом Державної судової адміністрації України  від 20.09.2013 р. № 119 запроваджено проект щодо надсилання судами учасникам судового процесу (кримінального провадження) текстів судових повісток у вигляді       SMS- повідомлень в місцевих та апеляційних загальних судах з 01 жовтня 2013 року відповідно до Порядку надсилання учасникам судового процесу (кримінального провадження) текстів судових повісток у вигляді SMS - повідомлень, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 01.06.2013 № 73. У зв’язку з чим учасники судового процесу мають можливість отримувати судові повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлень.

 Протягом  2014 року  для подальшої реалізації  вищезазначеного проекту працівниками апарату суду :

 

 

-  на веб-сторінці суду у доступному для громадян форматі опублікувано інформацію про можливість та переваги надсилання повісток та копій судових документів в електронному вигляді, форму заявки;

 

-  в місцевому друкованому виданні , газеті «Березань» опублікувано статтю « Електронний суд» - сутність та перспектива   про можливість та переваги надсилання текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень ;

 

-  інформацію щодо можливостей проекту «Електронний суд» та переваг надсилання повісток і копій судових документів в електронному вигляді доведено  до відома адвокатів та юридичних осіб, які найчастіше звертаються до суду (банки, кредитні спілки тощо);

 

-   на дошці оголошень в приміщенні суду  розміщено письмовий зразок заповнення заявки про отримання судової повістки в електронній формі за допомогою СМС –повідомлення.

 

 -  при поданні позовної заяви учасникам безпосередньо в канцелярії суду надаються роз’яснення щодо можливості отримання виклику до суду у вигляді SMS- повідомлення, пропонується  заповнити форму заявки.

 

                   Кількість  надісланих  SMS- повідомлень  у  2014 році   помісячно складає :

 

Січень

 

Лютий

 

Березень

 

Квітень

 

Травень

 

Червень

 

Липень

 

Серпень

 

Вересень

 

 

Жовтень

 

Листопад

Грудень

 

Усього

 

 

99

 

128

 

177

 

275

 

255

 

244

 

355

 

352

 

 

357

 

610

 

462

 

458

 

3772

 

                  

            При подачі позовної заяви, працівник канцелярії суду роз’яснює порядок оформлення заявки на отримання повісток у вигляді SMS-повідомлень та пропонує  заповнити форму заявки.

 

            Однак, велика кількість позовних  заяв надходять  до суду через відділення  зв’язку  і суд не має можливості роз’яснити порядок оформлення заявки .

            Відсутність належної правової обізнаності громадян, низький рівень правової культури відвідувачів іноді  не дає  можливості належно роз’яснити  їм впровадження  будь - яких законодавчих новел .

 

            Таким чином, робота суду, щодо впровадження   SMS- повідомлень  здійснюється на належному рівні.

 

            Враховуючи викладене, вважаю за необхідне обговорити результати роботи щодо впровадження   SMS- повідомлень у 2014 році на оперативній нараді працівників Березанського районного суду .

 

 

 

 

Голова Березанського районного суду

Миколаївської області                                                                             А.В.Дорошенко