flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

АНАЛІЗ стану роботи Березанського районного суду щодо впровадження SMS- повідомлень в І півріччі 2014 року

21 липня 2014, 11:21

 АНАЛІЗ
стану роботи Березанського районного суду
 щодо впровадження SMS- повідомлень  
в І півріччі 2014 року


  Наказом Державної судової адміністрації України від 20.09.2013 р. № 119 запроваджено проект щодо надсилання судами учасникам судового процесу (кримінального провадження) текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень в місцевих та апеляційних загальних судах з 01 жовтня 2013 року відповідно до Порядку надсилання учасникам судового процесу (кримінального провадження) текстів судових повісток у вигляді SMS- повідомлень, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 01.06.2013 № 73. У зв’язку з чим учасники судового процесу мають можливість отримувати судові повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлень. 
На протязі І півріччя 2014 р. для подальшої реалізації вищезазначеного проекту 
працівниками апарату суду : 


- на веб-сторінці суду у доступному для громадян форматі опублікувано інформацію про можливість та переваги надсилання повісток та копій судових документів в електронному вигляді, форму заявки;

- в місцевому друкованому виданні , газеті «Березань» опублікувано статтю « Електронний суд» - сутність та перспектива про можливість та переваги надсилання текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень ;

- інформацію щодо можливостей проекту «Електронний суд» та переваг надсилання повісток і копій судових документів в електронному вигляді доведено до відома адвокатів та юридичних осіб, які найчастіше звертаються до суду (банки, кредитні спілки тощо);

- на дошці оголошень в приміщенні суду розміщено письмовий зразок заповнення заявки про отримання судової повістки в електронній формі за допомогою СМС –повідомлення.

 
  Кількість надісланих SMS- повідомлень у І півріччі 2014 року складає :

Січень Лютий Березень Квітень  Травень Червень Усього
99 128 177 275 255 244 1178



 При подачі позовної заяви, працівник канцелярії суду роз’яснює порядок оформлення заявки на отримання повісток у вигляді SMS-повідомлень та пропонує заповнити форму заявки. 

Однак, велика кількість позовних заяв надходять до суду через відділення зв’язку і суд не має можливості роз’яснити порядок оформлення заявки . Відсутність належної правової обізнаності громадян, низький рівень правової культури відвідувачів іноді не дає можливості належно роз’яснити їм впровадження будь - яких законодавчих новел .

  Таким чином, робота суду, щодо впровадження SMS-повідомлень здійснюється на належному рівні.

  Враховуючи викладене, вважаю за необхідне обговорити результати роботи щодо впровадження SMS- повідомлень у І півріччі 2014 року на оперативній нараді працівників Березанського районного суду .




Голова Березанського районного суду