flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Здійснення судочинства Березанським районним судом Миколаївської області

12 травня 2017, 14:00

         11 травня 2017 року суддею Березанського районного суду Миколаївської області Гапоненко Н.О. розглянуто  кримінальне провадження відносно  обвинуваченого  Р. у вчиненні злочинів, передбачених   ч.3 ст.185 та ч.1 ст.304 КК України

            Судом визнано доведеним, що 12 червня 2016 року   Р, з метою викрадення чужого майна та обернення його на свою користь, прийшов разом з неповнолітнім С. до складського приміщення в с. Рибаківка Березанського району Миколаївської області, вул. Очаківська,  де власним прикладом, проявивши злочинну ініціативу, маючи безпосередній вплив та усвідомлюючи, що С. є неповнолітнім, шляхом переконання запропонував останньому проникнути до вказаної будівлі, звідки Р. та неповнолітній С. здійснили крадіжку монітора марки "Bridge" діагоналлю 15 дюймів вартістю 100 грн. та стабілізатора напруги марки "Україна" 220 Вт вартістю 750 грн., належні Артеменку С.А. чим завдали  останньому матеріальну шкоду на суму 850 грн.

       Таким чином, Р. вчинив злочини, передбачені ч.3 ст.185 КК України - крадіжка, тобто таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням в приміщення, вчинене за попередньою змовою групою осіб, та ч.1 ст.304 КК України - втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність.

         Обвинуваченого Р. визнано винним у вчинені злочинів, передбачених ч.3 ст.185 та ч.1 ст.304 КК України, та призначено йому покарання: за ч.3 ст.185 КК України - у вигляді позбавлення волі строком на три роки, за ч.1 ст.304 КК України у вигляді позбавлення волі строком на чотири роки.

        Відповідно до ст. 70 КК України остаточно призначено покарання шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у виді позбавлення волі строком на чотири роки та на підставі  ст. 75 КК України  звільнено засудженого від відбуття покарання з випробуванням, якщо він протягом одного року іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов′язки.

        На підставі ст.76 КК України покладено на  засудженого такі обов’язки :

       1) періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

       2) повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання;

       3) не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації;

       4) працевлаштуватися або за направленням уповноваженого органу з питань пробації звернутися до органів державної служби зайнятості для реєстрації як безробітного та працевлаштуватися, якщо йому буде запропоновано відповідну посаду (роботу).

 

 

         Прес-секретар суду