flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЄСПЛ постановив виплатити компенсацію українці, яку побили у поліцейському відділку

15 березня 2017, 15:32

            Європейський суд з прав людини встановив порушення прав харківчанки Марини Баришевої у справі № 9505/12 «Баришева проти України». Про це йдеться у прес-релізах суду.

           У скарзі Баришева заявила про жорстоке поводження поліцейських щодо неї під час розслідування кримінальних справ за розповсюдження наркотиків.

           За її словами, у січні 2009 року її заарештували у кафе, а потім побили і погрожували у поліцейському відділку, аби домогтися зізнання. Жінка не звернулася за медичною допомогою і слідчі відхилили її скаргу про погане поводження як необґрунтовану.

           Далі вона заявила, що у червні цього ж року поліцейські вломилися до її будинку, вдарили по голові пістолетом і відвезли до відділку, де погрожували, наносили їй удари і відпустили лише після зізнання у наркозлочинах.

           Позивачка звернулася наступного дня до медиків, які констатували у неї струс мозку та численні побої. Вона заявила до поліції про завдані їй тілесні ушкодження, у результаті чого була відкрита справа, однак винних у побитті жінки не встановили.

          У листопаді 2011 року було прийнято остаточне рішення не відновлювати справу, визнавши травми, які отримала Баришева, легкими і такими, які особа може спричинити сама собі.

          Українка звернулася до ЄСПЛ, посилаючись на статтю 3 Європейської конвенції з прав людини (заборона катування) через жорстоке поводження з боку поліцейських і неналежний розгляд скарги потерпілої.

          Суд постановив виплатити їй 7500 євро сатисфакції за нематеріальні збитки.

 

          Джерело : ukrainepravo.com