flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Вищої ради правосуддя обрали двох членів

15 березня 2017, 15:07

              Позачерговий з'їзд суддів обрав двох членів Вищої ради правосуддя.

              Як повідомили у Раді суддів України, ними стали суддя апеляційного суду Києва Микола Худик і суддя Київського апеляційного господарського суду Віктор Шапран.

             Попередньо взяти участь у конкурсі на посаду члена Вищої ради правосуддя виявили бажання 44 кандидати: 29 делегатів з’їзду і 15 самовисуванців. Однак за висновками Вищої ради правосуддя, 15 кандидатів не пройшли перевірку на відповідність вимогам Закону «Про Вищу раду правосуддя».

             Також у день голосування за членів Вищої ради правосуддя стало відомо, що шестеро претендентів зняли свої кандидатури. а саме: суддя апеляційного суду Вінницької області Анатолій Кривошея, суддя Господарського суду Харківської області Олександр Мамалуй, суддя Господарського суду Івано-Франківської області Павло Шкіндер, суддя Київського районного суду Одеси Ігор Борщов, суддя апеляційного суду Києва Степан Гладій та суддя Житомирського апеляційного адміністративного суду Богдан Моніч.

            Таким чином, до бюлетеня було включено 16 кандидатів, до яких Вища рада правосуддя не винусула зауважень під час перевірки, а також кандидати, за включення яких проголосували делегати з’їзду. Загалом у бюлетень було включено 24 кандидати.

             Сьогодні з’їзд суддів продовжить свою роботу і дообере ще чотирьох членів Вищої ради правосуддя.

              Нагадаємо, що за новим законом Вища рада правосуддя складається з 21-го члена. Якщо сьогодні з’їзд дообере решту членів, то склад Вищої ради правосуддя буде остаточно сформований.

 

             Джерело : ukrainepravo.com