flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Здійснення судочинства Березанським районним судом Миколаївської області

01 лютого 2017, 16:02

     

       31.01.2017 року Березанським районним судом Миколаївської області ухвалено рішення у цивільній справі  за позовом Міської лікарні № 3 м. Миколаєва до Головченка Олександра Леонідовича про відшкодування витрат на стаціонарне лікування особи, яка потерпіла від злочину, яким позов задоволено . Судом встановлено, що відповідач, керуючи технічно справним автомобілем , за наявності об’єктивної можливості завчасно побачити пішохода, який рухався попереду по смузі руху вказаного автомобіля, у порушення вимог п.12.3 Правил дорожнього руху України своєчасно не вжив заходів до зменшення швидкості свого транспортного засобу аж до повної його зупинки, хоча об’єктивно міг і зобов’язаний був це зробити, внаслідок чого передньою частиною автомобіля допустив наїзд на пішохода Прядка С.В., внаслідок чого пішохід отримав тілесні ушкодження , які відносяться до середньої тяжкості тілесних ушкоджень.

       З отриманими тілесними ушкодженнями Прядко С.В. перебував  на стаціонарному лікуванні вартість якого становить  3787,12 грн. 

         Незважаючи на те, що Головченка О.Л. звільнено від кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.286 КК України, у зв’язку з примиренням з потерпілим, відповідно до  положень ст.1166, ч.1 ст.1206 ЦК України він, як  особа, яка вчинила злочин, зобов’язаний відшкодувати витрати закладу охорони здоров’я на лікування потерпілого від цього злочину.  

 

 Прес-секретар суду