flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8 листопада 2023 року Березанський районний суд Миколаївської області розглянув справу з обвинувачення в колабораційній діяльності

09 листопада 2023, 13:57
8 листопада 2023 року Березанський районний суд Миколаївської області розглянув справу з обвинувачення в колабораційній діяльності згідно ч.2  ст.436-2  КК   України жительки с.Попільне Миколаївського району Миколаївської області, яка, будучи громадянкою України, заперечувала здійснення збройної агресії проти нашої країни, а також встановлення та утвердження тимчасової окупації частини її території.
Достатньою доказовою базою для слідства стали  поширення громадянкою Л. в забороненій в Україні соціальній мережі «Однокласнсники» явно антиукраїнських матеріалів, у яких містилися виправдовування, визнання правомірної збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році та глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації протии України.
У вересні 2023 року прокурор Березанського відділу Миколаївської окружної прокуратури уклав з обвинуваченою угоду про визнання винуватості у вчиненні вказаного кримінального правопорушення. Жінка повністю визнала свою вину, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та вперше притягується до кримінальної відповідальності, що пом’якшило їй покарання. Обставини, що обтяжують покарання відсутні.
Суд цю угоду затвердив і призначив покарання у виді  трьох років позбавлення волі з застосуванням  ст. 75 КК України з випробуванням, якщо вона протягом одного року іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї судом обов’язки. На вирок може бути подана апеляційна скарга протягом тридцяти днів з дня проголошення.
 
Прес-служба Березанського районного суду Миколаївської області